Het weer op Zanzibar

Wanneer kun je het beste naar Zanzibar afreizen en hoe is het weer in Zanzibar?Dit zijn twee belangrijke vragen die je vast graag beantwoord wilt hebben voordat je je een vakantie naar dit prachtige eiland boekt. Bekijk daarom de antwoorden op al je vragen op deze pagina.

Gemiddelde temperatuur & neerslag

Bekijk in de tabel hieronder wat de gemiddelde temperatuur en de hoeveelheid neerslag per maand op Zanzibar is. Uiteraard geldt dat dit gemiddelden zijn en dat er ook weleens uitzonderingen hierop kunnen zijn.

MaandJanFebMrtAprMeiJunJulAugSepOktNovDec
Temp (°C)333434323130293031323333
Neerslag (mm)66691723852938261424272136128

Regenseizoen Zanzibar

Zanzibar kent twee regenseizoen: van maart tot en met mei en in november en december.

Alhoewel je bij het horen van het woord regenseizoen misschien denkt dat het de hele dag regent is dat dus niet zo. Regen wordt in deze maanden afgewisseld door zon. In november en december duren de buien ook korter dan tijdens het langere regenseizoen.

Het langste en heftigste regenseizoen is die aan het begin van het jaar, van maart t/m mei. Meestal begint het tijdens deze maanden in de namiddag te regenen. De mate van neerslag kan behoorlijk intens zijn. De luchtvochtigheid is tijdens dit regenseizoen hoog en ondanks de regen is het nog steeds zo rond de dertig graden.

Het kortere regenseizoen is in de maanden november en december. De regenbuien duren over het algemeen kort en de zon komt dan ook weer snel tevoorschijn.

Het voordeel van tijdens maanden met regen naar Zanzibar gaan is dat er minder mensen zijn en als de zon schijnt je de stranden meer voor jezelf hebt. Overigens is december een uitzondering. Dan is het hoogseizoen op het eiland.

Tip: Boek nu een volledig verzorgde 9-daagse reis naar Zanzibar al vanaf €750. Mis het niet!

Droog seizoen in Zanzibar

Ook het droge seizoen op Zanzibar kent twee periode. Het lange droge seizoen van juni tot en met oktober en het korte droge seizoen in januari en februari.

Tijdens het lange droge seizoen van juni t/m oktober is de kans dat het gaat regenen zeer klein. Een regenbui in deze periode is uitzonderlijk. Dit is dan ook een zeer populaire periode voor veel vakantiegangers.

Ook het korte droge seizoen in januari en februari is een populaire periode op Zanzibar. De temperatuur ligt zo rond de 30 graden en er zijn veel families op het eiland te vinden.

zanzibar weer

Beste reistijd Zanzibar

Wanneer de beste reistijd voor Zanzibar is hangt ook van je eigen wensen af, maar grofweg zou je het volgende kunnen zeggen: tijdens het droog seizoen van juli t/m september en in de maanden december tot en met halverwege februari.

Juli tot en met oktober zijn de beste maanden Zanzibar te bezoeken. Het is er aangenaam warm maar niet niet te heet Als je van duiken houdt dan zijn juli en augustus perfect om aan de noordzijde van het eiland te vertoeven.

Ook december tot en met februari zijn goede maanden om naar Zanzibar af te reizen. Je kunt in december nog wel wat regenbuien ervaren, maar het regent vaak kort en krachtig.

Het rustigste seizoen op het eiland is van april tot en met juni. Als je op een budgetreis wilt, dan is dit de beste tijd van het jaar. Het is op Zanzibar het hele jaar warm dus ook tijdens deze maanden zullen er prachtige zonnige dagen zijn.

Als je liever wat meer rust op de stranden wilt en een regenbui niet erg vindt, overweeg dan ook zeker eens om buiten het hoogseizoen naar Zanzibar af te reizen.

Zanzibar klimaat

Zanzibar ligt in de tropen en dus is het klimaat warm en vochtig. Kortom: Zanzibar heeft een tropisch klimaat. Dat houdt in dat het het hele jaar door warm is op het eiland. Het is zomer op Zanzibar als het bij ons winter is. In de tabel hierboven kun je zien dat de temperatuur op het eiland altijd zo rond de 30 graden ligt.

Het zeewater is altijd warm met een gemiddelde temperatuur van 20ºC. Ook is de zee zeer kalm, wat het eiland tot een heerlijke vakantiebestemming maakt als je zin hebt in een strandvakantie.

Lengte dagen Zanzibar

Zanzibar ligt dichtbij de evenaar. Dat houdt in dat het het hele jaar door ongeveer even lang licht blijft. Alhoewel de lengte van de dagen natuurlijk wel wat verschilt kun je uitgaan van ongeveer 12 uur daglicht. Om 06.00 uur gaat de zon op en rond 18:30 uur gaat deze weer onder.

Boek nu een verzorgde reis
Boek je vakantie naar Zanzibar via TUI. Met een compleet verzorgde reis maak je het boeken van een trip heel gemakkelijk voor jezelf. En bovendien ben je vaak ook nog eens veel goedkoper uit. Kies data, het hotel en vlieg binnenkort naar dit prachtige eiland! Meer info & boek nu

Lees ook

Heb je vragen? Laat een reactie hieronder achter en we beantwoorden je vraag zo spoedig mogelijk.

4 gedachten over “Het weer op Zanzibar”

    • Het regent dan vaak later op de dag. En het is nog altijd warm. Het is een persoonlijk hoe erg je het vind als het regent. Of dit dagelijks zal zijn tijdens je huwelijksreis is door mij niet te voorspellen, maar dit behoort zeker tot de mogelijkheden.
      Volgens mij zou het geen issue zijn, ik maar zoals ik zei, dat is persoonlijk.

      Beantwoorden

Plaats een reactie