Veiligheid: is Zanzibar veilig?

is Zanzibar Veilig?

Als je van plan bent om naar Zanzibar af te reizen vraag je je misschien af: is Zanzibar veilig? Het korte antwoord op deze vraag is: ja, Zanzibar is veilig. Op deze pagina lees je alle informatie die je nodig hebt over de veiligheid van dit eiland.

Veiligheid Zanzibar

Tanzania is één van de meer stabiele en rustige landen in de regio Oost-Afrika. Het is er over het algemeen dan ook zeer veilig. Toerisme is de belangrijkste vorm van inkomsten op het eiland en daarom nemen de lokale autoriteiten de veiligheid van toeristen heel serieus. Je hebt als toerist geen redenen om je zorgen te maken.

Voorzorgsmaatregelen & tips

We kunnen je natuurlijk echter geen garantie geven! Zorg dus dat je altijd op je hoede bent. Als je op reis gaat moet je altijd goed op je spullen passen, niet in het donker ronddwalen en je niet in hachelijke situaties begeven. Als je ziet dat er lokale bijeenkomsten of demonstraties zijn ga die dan uit de weg. Probeer grote mensenmassa’s zoveel mogelijk te vermijden. Ook is het beter om als het donker is niet meer de weg op te gaan met de (huur)auto. Loop ’s avonds ook niet in je eentje over het strand rond.

Tip: Boek nu een volledig verzorgde 9-daagse reis naar Zanzibar al vanaf €750. Mis het niet!

Zeilen op de wateren rondom Zanzibar

Mocht je een zeilboot willen huren, dan is voorzichtigheid wel gebaat. Zanzibar zelf is veilig, maar in de wateren rondom Zanzibar komt piraterij voor. Laat je dus goed informeren. Zorg verder dat als je met de boot gaat, je met een betrouwbare maatschappij gaat. Deze herken je doordat ze passagiers elektronisch registreren.

Advies rijksoverheid

Voor de meest actuele reisinformatie qua veiligheid als het gaat om bijvoorbeeld dreiging van terrorisme of epidemieën kun je hier het reisadvies vanuit de Nederlandse overheid raadplegen.

Boek nu een verzorgde reis
Boek je vakantie naar Zanzibar via TUI. Met een compleet verzorgde reis maak je het boeken van een trip heel gemakkelijk voor jezelf. En bovendien ben je vaak ook nog eens veel goedkoper uit. Kies data, het hotel en vlieg binnenkort naar dit prachtige eiland! Meer info & boek nu

Lees ook

Heb je vragen? Laat een reactie hieronder achter en we beantwoorden je vraag zo spoedig mogelijk.

3 gedachten over “Veiligheid: is Zanzibar veilig?”

    • Hier doel je op de situatie in Dar es Salaam denk ik. Waar KLM personeel niet meer overnacht. Dit is niet op Zanzibar zelf.
      wij volgen zelf het reisadvies van de overheid, dus daar verwijs ik je ook graag naar toe.

      Beantwoorden

Plaats een reactie