Visum Zanzibar

Je vraagt je wellicht af ‘Heb ik een visum voor Zanzibar nodig’? Het antwoord daarop is ‘Ja, als je naar Zanzibar afreist heb je inderdaad een visum nodig’. Er zijn twee verschillende opties om een visum te regelen. Op deze pagina leggen we je deze opties en kosten uit.

1. Visum Zanzibar online aanvragen

visum zanzibar

Tot 2 januari 2020 was het mogelijk om je visum aan te vragen bij het consulaat in Den Haag. Dit is echter niet langer het geval. Het consulaat verwijst je nu door naar een online visum aanvraag.

Bij de visum aanvraag moet je wel al wat informatie bij de hand hebben om alle vragen te kunnen beantwoorden, zoals bijvoorbeeld je aankomstdatum en het adres van je eerste verblijf.

Documenten die je nodig hebt voor het invullen van je online visumaanvraag voor Zanzibar:

 • een digitale foto van paspoortformaat (max. 300kb)
 • digitale scan van je paspoort (max. 300kb)
 • scan van je retourticket (in .pdf formaat)

Hou er ook rekening mee dat je paspoort nog minstens 6 maanden geldig moet zijn om een visum aan te kunnen vragen. En je kunt alleen met creditcard (zowel visa als mastercard) betalen.

Type visum voor vakantie: ordinary visa
Geldigheid: 90 dagen
Kosten voor het visum: 50 USD

Vraag nu online je visum voor Zanzibar aan bij immigration.go.tz of vraag bij Visumbuitenland.nl een visum Tanzania aan (€ 84,95).

2. Visum Zanzibar ter plaatse regelen

Als je een visum in Zanzibar zelf wilt regelen hou er dan wel rekening mee dat de wachttijd behoorlijk op kan lopen. Je bent niet de enige die dit wilt doen en het afhandelen van de visumaanvragen aldaar gaan niet altijd even snel.

Je kunt ook ter plekken op het vliegveld van Zanzibar een visum regelen. Daarvoor moet je wel het een en ander bij je hebben:

 • een paspoort wat nog minimaal 6 maanden geldig is
 • twee geschikte pasfoto’s
 • een ingevuld aanvraagformulier
 • en een kopie van je ticket met daarop een terugvlucht vermeld of een boekingsbevestiging
 • cashgeld of creditcard (je kunt met beide betalen)

Als je je visum ter plekke wilt aanvragen zorg dan wel dat je het aanvraagformulier hebt ingevuld.

Type visum voor vakantie: ordinary visa
Geldigheid: 90 dagen
Kosten voor het visum: 50 USD / €50

Soorten Visa

De hierboven op deze pagina vermelde visa zijn standaardvisa (bijvoorbeeld voor een vakantie). De tarieven voor andere typen visa zijn als volgt:

Soorten VisaKosten Visum in USD $
Standaard Visum$ 50 (ongeveer € 46)
Multiple entry Visum$ 100
Business Visum$ 250
Studenten Visum$ 50 (Single 3 months)
$ 250 (Multiple 1 year)
$ 300 (Research 6 months-multiple)
$ 250 (Phd Student 1 year-multiple)
Transit Visum$ 30

Boek nu een verzorgde reis
Boek je vakantie naar Zanzibar via TUI. Met een compleet verzorgde reis maak je het boeken van een trip heel gemakkelijk voor jezelf. En bovendien ben je vaak ook nog eens veel goedkoper uit. Kies data, het hotel en vlieg binnenkort naar dit prachtige eiland! Meer info & boek nu

Veelgestelde vragen

Heb je voor Zanzibar een visum nodig?

Ja, je hebt zeker een visum nodig voor Zanzibar. Lees hier hoe je in het bezit komt van een visum.

Heb je nog andere vragen over een visum? Laat een reactie hieronder achter en we beantwoorden je vraag zo spoedig mogelijk.

Lees ook

5 gedachten over “Visum Zanzibar”

 1. Wij hebben al 4 weken geleden een visum aangevraagd en vliegen over 3 weken, maar hebben nog steeds niks gehoord.Wij zijn vorig jaar ook geweest en toen hadden we dit niet. Komt dit vaker voor?

  Beantwoorden
  • Via Visabuitenland.nl duurt een aanvragen ongeveer 3 weken. Heb je het aangevraagd via de site van de Tanzaniaanse overheid dan kun je online de status checken.
   Groetjes,
   Theodoor

   Beantwoorden
 2. Hallo, wij hebben een enkele reis naar Zanzibar geboekt omdat we nog niet goed weten of we 3 of 5 weken willen blijven. Dat willen we daar pas bepalen. Hoe kunnen wij dan een visum aanvragen als er nog geen terugvlucht is geboekt?

  Beantwoorden

Plaats een reactie